drommarBASTA har som mål att arbeta med en bred repertoar som pendlar från klassiskt, jazz och visa till rock, pop och nyskrivet. Vi har en standardrepertoar som består av fartiga och roliga låtar med rörelser eller koreografi till. Här nedan kan du se ett urval av våra konsert-koncept från de senaste åren.

Drömmar, 2014

Konserten DRÖMMAR innehöll blandad repertoar, varav en stor del kom från den sceniska musiken. Musikalsånger som Razzle Dazzle, Aquarius och ett medley från Les Miserable kompletterades med den klassiska arian Lascia ch'io pianga. Dessutom fanns det plats för en rad vokalgruppsarrangemang från The Real Group och ViBaFemBa, och andra pärlor. Föreställningen innehöll många koreografier och framfördes i Smedjans aula vid Munchenbryggeriet.

Julkonserter

BASTA ger traditionsenligt en julkonsert varje år, där sånger som Stilla natt, När det lider mot jul och Jul jul blandas med modernare julklassker som Adolphson & Falks Mer jul och The christmas song (Chestnuts roasting). Roliga koreografier och nya arr eller tolkningar hör till. En bred jul-repertoar finns för olika julsjungningar och lucia-gig.

basta gabrielKristina från Duvemåla 2013

Hösten 2013 deltog delar av kören i Sveriges Körförbunds stor-kör-projekt där musikalen Kristina från Duvemåla sattes upp i konsertversion.

20-års-jubileum hösten 2012

I oktober 2012 gjorde vi en stor jubileumskonsert för att fira att kören funnits i 20 år. Bland annat hade vi Gabriel Forss som gästartist. På repertoaren var bland annat Bohemian Rhapsody, Var är tvålen?, Don't blame it on the boogie och mycket annat svängigt.

Say Something med H2Dance, 2011

I november 2011 deltog BASTA i en föreställning med titeln Say Something. Vi uppträdde tillsammans med den brittiska dansgruppen h2dance på Södra teaterns Kägelbana.

Så här beskrevs föreställningen av H2Dance: Say Something lyder den uppmanande titeln på ett nytt verk av Londonbaserade danskompaniet h2dance som kommer till Göteborg och Stockholm i november. Say Something består av lika delar sång, musik och dans och är ett samarbete med körerna Rabalder i Göteborg och Basta i Stockholm. Det handlar om grupptryck, sociala koder och yttrandefrihet. Hur fri och villig är man egentligen att uttrycka sin mening i en grupp? Publiken får givetvis säga sitt. Men kommer de att göra det när det kommer till kritan?

"Ett halvt sekel i TV-soffan!" 2011

BASTA bjöd på några av TV-historiens musikaliska godingar under en timme. Konserten hölls i Årsta folkets hus. De flesta låtarna kom från TV-serier och filmer, kompletterat med bland annat Galenskaparnas Bara Sport!

... och allt möjligt annat...

Årens konserter är för många för att alla nämna vid namn. Ni får helt enkelt komma och titta på dem live vid nästa tillfäll! Se våra planerade konserter under fliken "Aktuellt".

Ett urval av våra konsertaffsicher

  • Basta Blues Lucia Brothers jul2010
  • KÖRihopSLAGET vår2008
  • Scener från en skolavslutning vår2009
  • Singing in the plane
  • TV-soffan vår2011
  • VinterVärme Jul2011
  • drommar vår2014